arganoaliejus

Argano aliejus tiesiai iš Maroko

Argano aliejus kovo 20, 2011

Filed under: Argano aliejus — egzotinesdovanos @ 7:01 pm

Argano aliejus, gamtos stebuklas
Nuo senovės šis aliejus buvo prabangiausia Šiaurės Afrikos moterų kosmetikos priemonė. Argano medis auga tik Maroko pietvakariuose, niekur kitur pasaulyje jis neaptinkamas. Iš šio medžio vaisių branduolių išgaunamas aliejus yra labai reta ir labai vertinga gamtinė medžiaga, turtinga pagrindinių riebiųjų rūgščių  (43 % Omega-6 ir Omega-9), tokoferolio (E vitamino), fitosterolio, kurie apsaugo odą nuo senėjimo. Peptidai, gaunami iš argano medžio vaisių kauliukų, – tai amino rūgštys, stiprinančios odos audinius ir skatinančios jos atsinaujinimą. Padeda prisotinti ląsteles deguonies ir stimuliuoja gyvybines odos funkcijas.

Yra plačiai žinoma, kad argano aliejus, turtingas pagrindinių riebiųjų rūgščių ir E vitamino, maitina ir gaivina odą ir apsaugo ją nuo raukšlių. Jis naudojamas kovai prieš odos sausėjimą, minkština epidermį ir leidžia išvengti odos senėjimo. Jis yra veiksmingas atstatant, maitinant ir atgaivinant plaukus bei stiprinant nagus.
Aliejus gali būti naudojamas atliekant kūno masažą: švelniai tepant aliejų, suteikiama ramybė, atsipalaidavimas ir pasiruošiama poilsiui; gerai tinka ir po sportavimo (labai veiksmingas raumenų/sporto masažui).
Užtepus aliejų ant odos po dušo, oda pamaitinama, apsaugoma ir tampa minkšta. Užtepus aliejų ant plaukų prieš šampūną, apsaugomi ir atstatomi plaukai.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s